Ändra totalvikt

Väga om transport

Att väga om din transport är oftast en enkel sak dock kan det vara en lite kostsam process beroende på vilken årsmodell du har, om du önskar sänka eller höja din totalvikt och vilka förändingar som behöver genomföras.

Ett par snabba tips.

Äldre släp

Om du har en släp av årsmodell tidigare än 2004 så kräver släpet en enklare förändring för att klara kraven vid en höjning av totalvikt. Detta sker genom byte av kulkoppling eller däck.

Om ditt släp är nyare än 2005 så kräver det en större förändring såsom byte av påskjutsenhet eller axelbyte vilket är ett något dyrare ingrepp.

För de flesta släp krävs sedan ett viktintyg samt en bromsberäkning som utfärdas av respektive märkes agent och kan köpas för rimliga pengar. När dessa intyg finns på plats och förändringarna enligt gällande paragraf har genomfört genomgår släpet en registreringsbesikting på någon av de besiktningsstationer som har denna tjänst och här gäller taxa enligt besiktningsstationen.

Detta gör att denna process kan kosta mellan 6000 till 11 000kr beroende på förutsättningarna ovan.

Vi åtar oss gärna uppdraget att genomföra hela processen och då tillkommer en mindre avgift för vårt arbete. Ring oss gärna och kolla vad som gäller för just ditt släp så hjälper vi dig att hitta bästa sätt.